Jonkersvaart.jpg

De Vereniging voor Dorpsbelangen "Eendracht Maakt Macht" (EMM) Jonkersvaart is een actieve vereniging, opgericht in 1897, met als doel opkomen voor de belangen van de inwoners van Jonkersvaart.

EMM organiseert verschillende activiteiten. Onder andere een dwaaltocht, een gondelbouwersavond, paaseieren zoeken, een fietstocht, een schoonmaakmiddag, beachvolleybal, viswedstrijd, spelletjesmiddag en natuurlijk ook de jaarlijkse feestweek met als knallende start de bekende Gondelvaart.
Dit is een evenement dat jaarlijks zo'n 2500 toeschouwers trekt.
Minimaal 10 gondels varen door de Jonkersvaart met daarop de mooiste creaties van een jaarlijks veranderend thema. Zij moeten onder bruggen door waarvan de laagste slechts 90 cm hoog is. Op verschillende plaatsen langs het traject worden de bezoekers vermaakt. Een deskundige jury beoordeelt de gondels en aan het eind van de avond worden zowel de jury- als de publieksprijs uitgereikt tijdens een feestelijke avond.

EMM voert onder andere jaarlijks overleg met B&W van Gemeente Marum over verkeer & veiligheid, groenbeheer en -onderhoud, recreatie & toerisme, toekomst van Jonkersvaart, enz.

Hieruit is voortgevloeid het opstellen van een Dorpsvisie Jonkersvaart 2012-2020 met en door de inwoners. In 2011 is deze prestigieuze dorpsvisie overhandigd aan de Gemeentes Marum en Leek.
Deze dorpsvisie is gebaseerd op 4W's: Wonen, Wijsheid, WorldWideWeb en Wegen.
Diverse uit eigen inwoners opgerichte werkgroepen zijn bezig met het uitwerken en uitvoeren van deze doelstellingen.

Een keer per jaar is er een ledenvergadering. Leden en bestuur overleggen dan het verloop van het afgelopen verenigingsjaar en bespreken de doelen voor het volgende jaar.

Het lidmaatschap bedraagt € 7,= per huishouden en we zijn altijd blij met nieuwe leden!

Secretariaat: EMM, p/a Hanneke Windhorst, Jonkersvaart 28, 9366 TC Jonkersvaart
Tel: (06) 1092 1197, e-mail:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.